-

Elérhetőségek

Kálócfa Község Önkormányzata

Cím: 8988 Kálócfa,
Kossuth L. u. 27.
Telefon:
+36-92-374-380
E-mail:
kalocfa@gmail.com


Hirdetmények

EB összeírás 2021Zalabaksai Közös Önkormányzati Hivatal

8971 Zalabaksa, Rákóczi F. út 24.

Tel./Fax: 92/573-430, e-mail: korjegyzo@zalaszam.hu

 

Hirdetmény

 

Tisztelt Ebtartók!

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (továbbiakban: Ávt.) 42/B. §-a alapján a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

 

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján helyi elektronikus nyilvántartást vezet, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

A Zalabaksai  Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozó települések( Zalabaksa, Kálócfa, Kerkabarabás, Kozmadombja, Pórszombat, Pusztaapáti, Szilvágy) vonatkozásában az eb összeírásra 2021. augusztus 01. napjától  2021. augusztus 31. napjáig terjedő időszakban kerül sor. Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a szükséges adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Figyelemmel az Ávt. 42/B. § (5) bekezdésének értelmében, az eb tulajdonosa és tartója ebösszeíráskor köteles a kért adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani, így azoknak is ki kell tölteni az adatlapot, akik az előző ebösszeíráskor már szolgáltattak adatot.

 

Tájékoztatom az ebtulajdonosokat és ebtartókat, hogy 2013. január 1-től a négyhónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért kérem, hogy szíveskedjenek a transzponderrel még nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.

Fentiekre tekintettel az ebek összeírása az ebtulajdonosok/ebtartók bevallása alapján történik. A bevalláshoz szükséges „Ebösszeíró adatlap” elnevezésű nyomtatványok 2021.augusztus 01. napjáig kiküldésre kerülnek.

Több eb esetén ebenként külön – külön kell az adatlapot az eb oltási könyve, kisállat útlevele, törzskönyve alapján kitölteni.

 

A bevalláshoz szükséges további nyomtatvány beszerezhető: 

  • a Zalabaksai Közös Önkormányzati Hivatalban (8971 Zalabaksa, Rákóczi F. u. 24.)
  • a Zalabaksai Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozó településeken falugondnoki szolgálatot ellátó személyektől

Az adatlapokat legkésőbb 2021. augusztus 31. napjáig kell visszajuttatni a Zalabaksai Közös Önkormányzati Hivatal, illetve a települési önkormányzati hivatalok előterében kihelyezett gyűjtődobozokba, vagy a falugondnoki szolgálatot ellátó személyekhez.

 

Felhívom az ebtulajdonosok, ebtartók figyelmét, hogy aki adatszolgáltatási kötelezettségének nem, vagy nem megfelelően tesz eleget, az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998.(XII.31.) Korm. rendelet 3. mellékletének d) pontja alapján ebenként 30.000 forint állatvédelmi bírság megfizetésére kötelezhető.

Együttműködésüket köszönöm!

 

 

                        Hácskóné Kovács Tímea s.k.

                                          jegyzőCsatolt fájl(ok)Vissza az előző oldalra!
Kálócfa Község Önkormányzata - Magyar